Sunday, January 19, 2014

Kenangan Semester 3 (2013)

Assalamualaikum..

Time really flies.

Bak kata kakak ipar aku, rasa macam baru semalam saja hantar aku balik U, tup tup.. aku dah call suruh pergi ambil barang. Itulah yang dikatakan masa itu emas dan tak dapat putar kembali. Dulu waktu sem 1 terasa tak sabar nak sem 2, now sekarang dah habis sem 3 and nak masuk sem 4. Bertapa masa mencemburui aku dan kalian-kalian semua. So, masa yang masih berbaki ini manfaatkanlah sebaiknya, kenangan di Sekolah rendah lain dari kenangan sekolah menengah begitu juga kenangan di Universiti lain dari kenangan waktu kerja nanti. Kalau setuju teruskan baca... :)

Permulaan Semester 3 aku balik Universiti awal dari student lain sebab join Biro Keusahawanan buka gerai jualan untuk adik2 semester 1 yang baru masuk.

Muka-muka bakal Usahawan and Jutawan.

Masa aku semester 3 ni selain di habiskan untuk kuliah, assignment and study, selebihnya aku banyak join program-program sama ada jadi peserta mahupun ajk or biro.


Malam Penghayatan Kemanusiaan
aku dipertanggungjawabkan sebagai Biro Penajaan.

Islamic Festival aku sebagai AJK aktiviti

First time handle aktiviti yang melibatkan orang luar
( Untuk pertandingan mewarna kami jemput kanak-kanak tadika sekitar Changlun)

 
Hari Asean

Wakil DPP Sime Darby untuk sorakan Hari Malaysia

Pertandingan Perang Kuali and aku sebagai Bendahari.

Yang Bestnya..
Dira, Shima And Aein Dapat NO.1
Memang terbaiklah..

Night Of Fantasy 2013
aku sebagai peserta

Graduate Employability Enhancement Programme (G2E)
Waktu program ini aku cabar diri untuk tampil ke depan and bentang tetang perancangan perniagaan Scarf  Love with Shima.
Alhamdulillah, kami menang dengan majoriti undian memilih kami punya PP.

 Buat pertama kalinya aku join bengkel penulisan oleh Hilal Asyraf.
Memang sangat best dan sangat2 berbaloi..

Ini Hamizah.....
aku rasa seandainya dia tak temankan aku pergi Bengkel Penulisan Kreatif oleh Hilal Asyraf,
mesti aku dah kempunan
Shukran Jazilan Mizah.. Jasamu dikenang.. :)

 Yang wajib aku join..

Muka excited nak belajar edit gambar..


Beat The House Of Pentomen
Setelah beberapa kali ditunda, akhirnya berjaya dilaksanakan.

Semester 3  lepas juga aku mula join Enactus, banyak juga entry yang aku cerita pasal Enactus, tapi aku just cerita secara umum ja, Insya Allah, kalau ada kelapangan aku nak tulis 1 entry tentang Enactus. Sementara tu layan gambar  dulu...

Ini semua family Back2bag.
Enatus UUM ada 4 projek and salah satunya Projek Back2bag yang aku join ini la.

 Enactus Team Building 
Entry tentang ETB

Ni waktu Enactus Member Training
Entry tentang EMT


First outing melawat OKU Centre.



That all, serba sedikit program or aktiviti aku sepanjang semester 3. Semoga semester depan dapat lagi peluang untuk join proram di UUM. Amin..

Life is as easy,

or as hard as you think it is...

2 comments:

  1. Replies
    1. Hihihi.....Nadya, join aktiviti terapi diri terbaik, dapat tambah ilmu pengetahuan, timba pengalaman baru and dapat kawan baru... :)
      Tapi ada orang yang join lagi banyak aktiviti dari saya....

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...