Friday, November 22, 2013

Hadiahnya bikinku terharu




Aku jarang dapat hadiah. Bila dapat hadiah haruslah seronok kan... Alhamdulillah minggu lepas aku berkesempatan pergi kenduri Akikah Adib adik kepada My stj. Kebetulan kenduri buat dekat rumah mak lang My Stj at Felda Bukit Tangga yang sangat dekat dengan UUM, mengapa aku harus katakan tidak kepada nasi kenduri yang ku idamkan.

Berteman teman-teman tapi mesra lagi bahagia bersama suka dan duka. Siapa lagi semestinya Aein, Shima, Wani and Dira sebagai driver. Mujur mereka semua sudi temankan aku pergi kenduri. Dah lama bebeno aku tak jumpa my stj... rindu taw.



After kelas tanpa sempat tukar baju, tempek bedak mahupun mandi. Kami terus bertolak ke Felda Bukit Tangga. Masing2 sudah kelaparan, Aein sepanjang jalan nampak lauk ja. Shima sanggup tahan lapar sebab nak makan nasi kenduri... Alahai.. sweetnya kawan2 aku ni... bikin terharu betul.

Perjalanan tak sampai setengah jam sebab ikut jalan shortcut. Sampai ja rumah kenduri terus nampak my stj dah berdiri terpacak tunggu ketibaan kami semua.Waktu sampai tu aku terus cari Adib sebab teringin sangat nak jumpa Adib. Dari jauh nampak Adib terus ambil dukung, lupa dah tentang perutku yang lapar minta makanan. Tak sampai 5 minit dukung my stj terus ambil Adib sebab suruh aku makan dulu. Baru teringat perut lapar.

Lama tak jumpa... 
Banyak la cerita yang perlu dikongsikan..
Laptop ku bawa untuk tukar-tukar movie baru..he3..


Sesi tukar-tukar hadiah pula..
Sebab susah nak jumpa, hadiah besdayku bulan 4 and my stj bulan 10.. Bulan 11 baru sempat bagi hadiah.Biar lambat asal dapat.


Aku dah nak balik, tapi cerita still banyak lagi tak kongsi..hu3
Nanti kita jumpa lagi yea My Stj a.k.a Chipmoreku...


Excited sangat dapat hadiah dari My Stj. Aku dah siap buka waktu atas kereta lagi. Tak sangka My Stj bagi hadiah blouse and Mp3. Serius blouse cantik. My Stj ni macam tahu2 je kan aku tengah survey nak beli Mp3. Alhamdulillah, terima kasih sangat2 to My Stj untuk hadiah yang super awesome. Terharu bila buka hadiah tu tau, ingatkan 1 ja hadiah tapi 2. Nagis 3 hari 3 malam.



 Nota: Tak sangka pakai baju warna sama dengan My Stj, serius tak janji pun. Biasa la.. kita kan sehati dan sejiwa. ( My stj pun ada buat entry pasal hadiah aku bagi.. klik SINI kalau nak tahu aku bagi hadiah apa pada My STJ)


3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. jemput singgah ke blog saya
    http://kisahakudanalammaya.blogspot.com/2013/11/ephyra-serlahkan-kejelitaan-sebenar-anda.html

    ReplyDelete
  3. Assalamu'alaikum, greetings introductions, please visit my blog or directly to https://play.google.com/store/apps/details?id=air.PuzzleBarbie and https://play.google.com/store/apps / details id = air.KumpulanDongeng, there is the story of a nice puzzle from indonesia and to mkendidik and sharpen his wits, perhaps you consistently have a son, a brother, a nephew who was a boy, silhkan try FREE, hopefully useful, thanks

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...