Tuesday, October 23, 2012

Aidil Adha yang suram

اسلا م عليكم

Sambutan Aidil Adha aku tahun ini tk meriah sangat sebab kak ketigaku tak dapat beraya bersama. Hm..waktu Aidil Fitri lepas kakak aku yang sulung tak dapat beraya bersama sbb tuntutan kerja. Seingat-ingat aku,rasanya ni kali pertama k.oyah (kak 6ber 3) tak balik raya, tak best la raya dia tak ada.
Antara sebab yang tak best:
  • Tak dapat duit raya.
  • Tak dapat makan masakkan dia (setiap kali raya mesti ada punya resepi baru dia nak cuba).
  • Tak lengkap juga gambar raya haji taun ni.
  •  Kempunan juga nak sruh dia belanja KFC. 

Miss U K.oyah (bila jauh rindu, bila dekat gaduh selalu)

Apa pun aku tetap akan meraikan hari raya ini dengan Mak tercayang, n adik-beradik yang lain, yang penting aku nak pergi tengok kawan aku yang baru sahaja bergelar ibu, murah rezeki kawanku (Hasdayah).Muda2 dah ada anak, aku pun muda2 g dh ada anak saudara (nak juga-"mestilah"). Tak sabar nak tatap wajah baby boy dia yang cute miut tu, tak puas tgok gambar at fb.


           Si comel cute miut  Muhammad Awatif Luthfi Bin Mohd Nor Akmal
 ( tggu yea nt aunty datang...He3)


Petang ni habis ja kuliah, balik bilik (asa macam nak naik bas terus dari dewan kuliah ja), ambil beg, tunggu bas sambil baca buku Travelog Budak Mentah karya Hafizul Faiz (Baru beli, yang best sebab da autograf penulis- nantilah aku buat entry lain about ths book). Naik bas Mara Liner or HBR (tgok la yang na smpai dulu). Turun depan kampung n jalan balik rumah ( aku nak jalan laju2-xcted nak jumpa mom). ALAMAK... mak aku tak ada la kat rumah (twins aku gtau mak aku pergi rumah kakak sulung aku hari ni). Hm.....sedih2...(tak jadi jalan laju2,nak jalan lenggang kangkung la jap g). 

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA.....
Nak lembu untuk korban? mik kt bawah ni...



 







No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...