Saturday, December 22, 2012

Aktiviti sebelum Final Exam...

Pa kabo? minggu ni minggu yang best...ha3...nak tahu sebab apa? sebab bnyak kuliah dah tamat...namun dalam best ada juga sedih n sayu....ye la..start sem 2 msti dh tukar lecture n kawan sekuliah pun msti la brwajah baru....kecuali Aein la sbb sem depan pun kami akan tetap setia brgerak bersama...ahaksss....

Hari Ahad
ahad lepas DR sempat melancong bersama teman2 tersayang ke sempadan Thailand. Shima la yang ajak jalan2 kat sana sbb dia cakap coklat kat sana murah...So aku yang baru sekali ja pernah ke sana pun setuju la nak ikut...(buat malu ja...duduk punya la dekat tapi baru sekali ja pergi Duty Free). Macam biasa dengan menaiki kereta Viva yang di sewa n pemandunya Diera, kami berlima Aku,Shima,Aein and Xu na (roomate Shima) bertolak ke Bukit Kayu Hitam dan melintasi sempadan. Lepas paking kereta tangkap gambar dulu....

Aein dah get ready nk tangkap gambar dah....

Xu Na n Aein

Diera (our drivers),shima,xu na and Aein

Secara jujurnya,ini pertama kali aku jejak kaki ke pusat beli belah Duty Free, sebelum ni aku pernah pergi pasar yang jual brang siam ja..(tak tahu nma pasar tu sbb first time aku pergi aku kecil lagi,so tk berapa igat la..) Masuk ja dalam bangunan Duty Free terus rasa macam dalam C-mart (supermarket at Changlun,kedah). Cuma yang bezanya susah nk jumpa orang cakap melayu, semuanya cakap thai...

Apa la yang Shima cari tu??

Banyak sangat pilihan...sampai pening Diera n Aein memilih..

sapa pernah makan this??

Belek coklat....sorry aku bohong....belek harga sebenarnya....ha3..takut bajet lari..

Hampir 1 jam kami shopping sampai Duty Free tu nk tutup baru la kami keluar n terus mencari jalan pulang ke Malaysia..cewahh...Namun apakan daya....JALAN JAM.....sabooo je la....nk masuk balik sempadan punya la seksa...yang Diera asyik tangkap gambar SELAMAT DATANG KE MALAYSIA...mujur la tk cium bontot kereta depan....he3...


Alhamdulillah....45 minit tersangkut dalam kesesakan akhirnya kami berjaya mlepasi sempadan dengan membayar tol sebanyak RM3.70. Sampai ja pekan Changlun terus pergi solat maghrib at C-mart. Lepas tu sambung shopping at C-mart lak...he3...Jam hampir pukul 10 malam, baru la kereta sewa kami melepasi sempadan UUM....

Hari Isnin
Keesokkan harinya...iaitu hari Isnin...aku masih tak melekat at bilik...sian my roomate asyik kena tinggal ja...hari isnin tu aku,Aein n Wani pergi Pusat Sukan Uum. Buat apa? tengok wayang kulit....he3....lawak ja...kami bertiga pergi PSU sebab nak naik basikal round Uum...asalnya kami tak ber3...sbb aku ajk B n roomte dia...tapi mereka berdua telah terlajak tidur sampai lupa tentang date nk naik basikal. Apabila B tak join mnjadi 1 masalah kepada kami bertiga sebab............kami tk tahu di mana nk sewa basikal tu...kuang3....so kami redah je la....cari punya cari akhirnya jumpa juga...lepas bagi kad matrik n tulis nama kami dapat 1 kad..masa yang di beri hanya 1/2 jam...memang tak sempat la nk round Uum...

Aku and Aein pilih basikal yang untuk 2 org n Wani ambil basikal yang single...Bergeraklah kami bertiga menuju ke sekeliling PSU...hahaha...padan la dengan masa yang di beri...

Vroom....vrooomm....eh bunyi basikal macam tu ke?hm...layan je lah...

Wani.........latar belakang tu kandang rusa...

Couple.....
Lepas berhenti rehat jap at kandang rusa...kami pun kayuh basikal balik PSU...tak boleh lama2 date ngan rusa...sebab kalau hantar basikal lambat kena denda...waktu balik kami tukar pula...Wani naik basikal double n aku naik basikal single...
Sempat lagi Aein buat Peace....

poyi pokan...naik basikal......


Hari Selasa

Hari selasa aku ada kuliah Titas....last kuliah...mesti la pergi nak dapatkan tip n tajuk2 penting daripda lecture.....
My Group Xciment

Habis ja kelas titas aku terus pergi makan n lepas tu cepat2 pergi hadapan bilik Jkps...nak tahu buat apa???
TENGOK GAMBAR DI BAWAH.......JENG..JENG..JENG..

YA...apa yang anda lihat adalah betul....aku tengah pesiang ayam a.k.a proses ayam untuk BBQ with pisau besar...(tk pernah dibuat orang)

 Hm...malam tu Kelab Fasilitator buat BBQ. Semua makanan malam tu kami masak sendiri, buat pertama kalinya aku tengok orang goreng bihun dalam bilik...la...tak percaya? ini buktinya...

Dasyat kan? lelaki berbaju hitam tu la our chef....sedap dia masak..

Jamuan BBQ malam tu start selepas insya', aku tolong petang tu ja, malam turun makan n main game. Malam tu ada game Music Chair...teringat waktu sekolah dulu.....

Semangat.....

Lepas makan terus naik bilik sebab mengantuk yang teramat sangat...ZzzzZZzz....

Hari Rabu

Hari rabu ada jamuan lagi, kali ni jamuan Kelas kenegaraan pula bagi meraikan our lecture Miss Rusnisuri yang akan menyambung pelajaran ke luar negara. Jamuan yang simple tapi meriah sangat.

Miss Suri yang sporting...

with Malar....

with Marcella Edmunt

Hari Khamis

Hari Khamis yang mendebarkan...sebab aku kena Short- Speech....dalam masa 3 hari aku hafal teks Holiday & Travel...Tapi bila dah dekat depan aku baca ja teks yang aku bawa...getaq punya pasal...hu3...

Gugup bila semua mata memandangku...


z0oom...sikit...
Hari khamis ni juga merupakan last class for ECOM...so..semua berebut-rebut tangkap gambar with Madam Eny...termasuklah aku.......
My Group Membersssss....

Madam Eny Haziany..

Hari jumaat

Hari jumaat aku mula menyelak helaian buku, tinggal berapa hari ja lagi nak final exam. Tak sampai 10 minit menelaah kepala aku dah landing atas buku, apakan daya semalam tidur pukul 2 pagi. Bergitulah aku hingga ke petang baru habis study 1 buku.

Malam pula aku bergerak ke Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negeri Kedah sebab DPP aku dapat jemputan untuk menonton Persembahan Tarian Negeri Kedah dan Negeri Sembilan. Seramai 40 orang yang terdiri daripada ajk dinner yang turut serta. Janji tu pukul 7.15 malam mesti tunggu di Bus Stop, tapi aku turun lambat sikit sebab solat maghrib dulu, ingatkan orang dah penuh bas, rupa-rupanya aku orang ke-4 yang naik bas. Oleh sebab orang tak ramai......kita bergamboo dulu...

with Mariah

with Diera

Hampir 1 jam perjalanan rombongan kami sampai di JKKN. Di pintu utama kami di sambut oleh bebarapa wakil dari JKKN. Majlis dah mula, so kami masuk, duduk n menikmati tarian yang di persembahkan...banyak jenis tarian juga yang dprsembahkan antaranya joget, tarian jelapang padi, akustik Merong Mahawangsa daripada JKKN Kedah. Dan Tarian pijak kaca dan banyak lagi dari JKK Negeri Sembilan...

Tarian daripda JKKN Kedah

Tarian daripada JKK Negeri Sembilan

Ini kerja aku...rakam...rakam..n rakam...

Habis semua persembahan, kawan2 aku yang lain dah bising kata lapar, aku pun sebenarnya lapar...tapi malas nak bising...lepas bincang with Driver bas...akhirnya kami berhenti makan at sebuah kedai makan yang aku tak tau apa namanya..oleh sebab bilangan kami yang ramai terpaksalah aku tunggu turn makanan aku sampai. Yang sedihnya tu aku order Kuew Tiaw ja pun tapi dapat last sekali, orang lain dah nak naik bas aku baru boleh makan, terpaksa la makan cepat2 kuew tiaw yang panas (tak dapat nak fell keenakkan kuew tiaw goreng).

i'm waiting......

Dinner kali Ke-2....

Bergitulah aktiviti aku minggu ni..untuk hari sabtu iaitu hari ini la kan...aku nak balik rumah jumpa my mak tercayang...terindu...

P/s: Ini mungkin entry terakhir untuk tahun ini, lepas post entry ni, nak sembunyi lap top jauh2...nak fokus Study....

Sahabat-sahabat semua doakan DR dapat jawab Final Exam dengan baik dan dapat result yang cemelang yea..4 FLAT Insya Allah...TERIMA KASIH....


















No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...