Tuesday, July 16, 2013

Jangan Takut Kalau Masih s0Lo






Wanita Ibarat EPAL....

Epal yang tidak berkualiti amat mudah diperolehi kerana IA BERGUGURAN DI TANAH

Tapi Epal yang tak mampu dibeli berada di PUNCAK…SuSAh di petik, SuSaH Digapai terkadang Epal irtu risau kenapa diriku BELUM dipetik?

Lantas  Ia MERENDAHKAN MARTABATNYA dan mengugurkan diri menyembah tanah.
Sedangkan Ia ALLAH S.W.T telah jadikan bergitu tinggi martabatnya Hingga Tiada Siapa yang berani memetiknnya…

Hanya PEMUDA yang benar-benar layak sahaja yang mampu…
Mungkin BUKAN di dunia TAPI akhirat…

BiarLaH jOd0H bUkaN Di DuNIa
AsAlkan CiNta iLAhi MeNAnti…

Monday, July 08, 2013

Anakku Bukan Anakku




Pinjam jap tajuk sinetron Indonesia. Kelmarin lepas kerja aku terus pergi Taska Ummiku nak melawat anak-anakku yang bukan anakku. He3. 
Xcelly, aku tak pernah cerita tentang kisah aku kerja at Taska di blog ni sebab biasa la sibuk jaga anak waktu tu di tambah pula dengan internet tak ada.

Aku start kerja at Taska Ummiku bulan 1 tahun lepas iaitu 2 minggu selepas exam STPM. Mula-mula bajet nak duduk rumah ja jadi suri rumah sepenuh masa tapi kerja tu memang tak ngam dengan aku. So, mulalah aku call sana sini mencari kerja. And kebetulan mak kawan aku ni tengah cari pekerja untuk kerja at Taska kepunyaannya. Kiranya akulah yang memenuhi kekosongan itu.

Nak cerita tentang pengalaman menjaga anak-anak kecil memang aku terkecuali la. Sifar mengenai penjagaan budak-budak ni terutamanya yang masih bayi. Jangan katakan dukung nak bancuh susu pun tak pernah. Ye la, adik aku dua2 dah besar, anak saudara tak ada lagi. Walaubagaimanapun, aku tetap terima kerja sebagai Cikgu Taska.

Mula-mula kerja memang kekok sikit , tapi lama-lama ok la. Anak-anak at taska umur dari lepas pantang (3bulan) hingga 4 tahun. Baby ada bilik khas and pekerja khas yang jaga. Aku jaga budak 2 -4 tahun. Memang mencabar kesabaran jaga budak-budak ni sebab apa yang kita cakap diaorang tak faham and apa yang diaorang cakap kita tak faham,kedegilan dan pergaduhan tak payah cakap la tiap-tiap hari aku jadi pengadil yang baik lagi cantik untuk leraikan pergaduhan. Selalunya anak-anak aku ni suka gigit kawan (terutamanya yang gigi baru tumbuh) kadang-kadang aku pun kena juga, yang suka cakar kawan pun ada, memang melatih aku untuk bersabar. Nak marah tak boleh, senyum je lah.. 

Jom berkenalan jap dengan anak-anakku yang comel2 belaka

Afif Zuhri suka main lego and makan nasi goreng

Arfan & Rayyan rajin tolong buat cucur

Azim Daniel & Rafiq sahabat baik

Izzah yang kiut

Irsyad yang baik hati

Kerja as Cikgu Taska memang mengajar aku banyak perkara terutamanya perkara yang lebih bersifatkan keibuan. Cewah… Lepas ni kalau ada anak sendiri memang tak kekok dah ler…

Penyejuk mata


Lepas aku behenti kerja sebab dapat tawaran U, memang rindu sangat2 dengan anak-anak aku di Taska. Sampai tak boleh nak tidur, serius rindu yang aku tak tahu nak gambarkan. 

Penawar Hati
And kelmarin aku berkesempatan melawat mereka semua. Dah besar anak-anak aku, yang dulu tak boleh jalan dah boleh berlari, yang cakap aku tak faham sekarang dah boleh berdebat dengan aku. Lega rasanya dapat jumpa kelmarin walaupun majority dah ramai yang tak kenal aku, huhuhu sedih2.

 Anak-anakku



 Hm… besarkan pengorbanan seorang ibu, mengandung, melahirkan, menjaga, mendidik dan memberi kasih sayang. Apalah sangat aku yang hanya jaga mereka untuk separuh hari.

Tuesday, July 02, 2013

First Giveaway by A&D KRAF



Hai semua.Apa khabar?Harap-harap sihat la yer..Malam ini dengan rasminya, owner A&D Kraf ingin membuat GA.Ini merupakan GA pertama kami buat julung-julung kalinya.GA ni sangat la simple mimple.Syarat pun mestilah simple kan.Semua hadiah GA ni disponsor oleh A&D Kraf sendiri yer..Jemput-jemputlah join.Harap-harap ramai yang sudi support First Giveaway By A&D KRAF ni yer..

KLIK BANNER UNTUK JOIN


SYARAT-SYARAT
1. Wajib ada facebook dan blog.
2. Buat entri bertajuk "FIRST GIVEAWAY BY A&D kRAF".
3. Copy coding dibawah dan paste diruang HTML entri.

Creadit to : Mialiana

3. Follow blog dan like fanpage.
(FANPAGE ) A&D kRAF


4. Klik iklan sponsor - *TUNGGU SAMPAI HABIS LOADING. TOLONG JUJUR*
5. Publish! Dan tinggalkan link entri diruang komen.Tempat lain tidak akan diterima..
6. Tarikh tamat 2 OGOS 2013. Umum pemenang 3 OGOS 2013.


'2nd GiveAway By Cartieca






Lama tak join Giveaway......
Kali ni aku nak join giveaway by blogger Cartieca....
Syaratnya simple je...
Nak join juga?

Post pilihan untuk direview
Tajuk : Azam Semester Baru 


Mengapa post ini menjadi pilihanku?

Azam semester baru.....Hm.... aku suka post ni sebab sangat kena mengena dengan aku. Boleh la aku guna senarai azam blogger Cartieca sebagai panduan untuk list azam baru semester akan datang ni. Terima Kasih Cart atas perkongsian yang berguna ni. He3....






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...